Föreningens program

Våren 2023

Här presenterar vi föreningens program med aktiviteter i vår föreningslokal Orups kapell eller i Orupsområdet. Aktiviteterna är öppna för alla - medlemmar och övriga.  Medlemmarna får alltid rabatt på aktiviteternas kostnader. 
(Om rubriken nedan är understruken så finns mer information att hämta genom att klicka på rubriken.) 

  • Söndagar 5/3 - 21/5: ORUPSTIPSET inkl. barnfrågor, längs den asfalterade slingan på Orup. Medlemspris: 15 kr, övriga 25 kr. Vinnarna erhåller lotter. Barnfrågor sitter permanent på stolparna och byts ut ca 2 ggr per år. Orupstipset är en tradition i Orupsområdet sedan flera decennier, initierad av sanatoriets patientförening och övertagen av pensionärsföreningen Klubb 72. Orupsområdets vänner ärvde traditionen år 2011. Denna populära aktivitet drar ca 30 besökare varje söndag, varav många stammisar.
  • Veckoslut, hela vårterminen, GAMLA VYKORT: på Facebook och på hemsidan publicerar vi 1-3 vykort varje helg ur vår nya samling gamla vykort. Vi tacksam emot berättelser och fakta kring vykorten. Under hösten 2023 hoppas vi kunna arrangera en utställning i kapellet. 
  • Söndag 19/3: Orienteringsklubben inviger kapellet. Orupsområdets vänner deltar. Mer info kommer
  • Söndag 19/3: ÅRSMÖTE och FÖRELÄSNING OM BIODLING, Orups kapell, kl 15. Årsmötet inleder träffen. Därefter tar föreläsningen vid: BIODLING FÖR NYTTA OCH NÖJE. Claes Björner bor i Höör och har varit biodlare sedan 2005. Han är så kallat "godkänd biodlare" och tillika Bitillsynsman i Höörs kommun. Under föreläsningen kommer Claes att berätta och visa bilder om biodling. Inledningsvis berättar Claes om bin, ursprung och olika arter. Vidare hur ett bisamhälle är organiserat i bikupan - vilka är bina och hur ter sig livet för ett bi i ett bisamhälle? Därefter berättar Claes om hur det är att vara biodlare. Vi får följa med på ett år i bigården och vad biodlaren gör på vintern, våren, sommaren och hösten. Pris: Gratis! Fika ingår. Föranmälan: info@orupsomradet.se eller tel: 0702-294900 Plats: Orups kapell i Höör.
  • April: Föredrag, mer info kommer


Orupsområdets vänner
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång